Two people selecting ripe mangoes from cardboard boxes outdoors, with one hand reaching from each side, showcasing fresh, colorful fruit under natural sunlight

Skonių kelionės prasideda čia!

Augintojas Juan aprodo "Moyca" vynuogyną

"Moyca" - vienas didžiausių vynuogynų Europoje

Šįkart norime jus pakviesti į kelionę, po Ispanijoje, Mursijos regione esantį, "Moyca" vynuogyną. Šiandien, tai vienas didžiausių vynuogynų Europoje, eksportuojantis savo derlių į daugybę šalių, tarp jų ir Lietuvą. Būtent iš šio ūkio atkeliauja visų pamėgtos besėklės vynuogės, tokios kaip "Cotton Candy", "Candy Snaps", "Muscat" ir daugelis kitų.

Istorijos
Naminė datulių duona

Datulių duona su graikiniais riešutais ir šokoladu

Turbūt esat girdėję, ragavę ir patys namuose gaminę bananų duoną. O ar teko gaminti taip vadinamą „duoną“ iš datulių? Datulės – ne tik gardus užkandis, kurį patogu pasiimti į darbą, mokyklą ar žygį. Jos puikiai tinka kepiniams, desertams, o kartais – tiesiog pasimėgauti šalia kavos ar arbatos puodelio.

Receptai
Džiovintų mangų ir makadamijų riešutų sausainiai

Sausainiai su džiovintais mangais ir makadamijų riešutais

Dažnai geriausi atradimai gimsta iš drąsių, o kartais - ir netikėtų derinių. Esame įpratę prie klasikinių šokolado ir riešutų duetų, tačiau kartais verta paieškoti įdomesnių posūkių. Šis receptas yra būtent apie tai - apie pažįstamų skonių pavertimą kažkuo nauju ir intriguojančiu, nebijant eksperimentuoti. Riešutų ir šokolado saldumą maloniai papildo mangų saldžiarūgštės natos. Būtent šis netikėtas akcentas paverčia paprastus sausainius kur kas įdomesniais.

Receptai
Anonos vaisius

Iš Ispanijos su meile: anonos ir jų nauda mūsų sveikatai

Anona (lot. Annona) – annoninių šeimos vaisius. Šių egzotinių vaisių yra keliolika rūšių, tačiau dažniausiai į Lietuvą atkeliauja cherimoya (Annona cherimola) arba saldžioji anona (Annona squamosa). Abi jos žavi gaiviu aromatu, švelniu saldumu ir išskirtiniu skoniu.

Sveikata
Makadamijų batonėliai

Makadamijų batonėliai su liofilizuotomis uogomis

Šis receptas ne tik greitai pagaminamas, bet ir kupinas gerųjų maistinių medžiagų, kurios padeda išlaikyti energiją tiek mažiesiems, tiek suaugusiems.

Receptai
Keptos Blanco figos su feta

Graikiškas skonis - keptos Blanco figos su feta ir medumi

Keptos figos su fetos sūriu, medumi ir alyvuogių aliejumi – tai klasikinis Graikijos skonis, kuriame saldumas dera su lengvu sūrumu ir subtiliomis žolelėmis. Figos kepdamos tampa dar minkštesnės ir saldesnės, o šilta feta sukuria kreminę, šiek tiek sūrią priešpriešą.

Receptai
SUPERVAISIAI

SUPERVAISIAI - vaisių nauda mūsų imunitetui

Vaisiai ir daržovės yra gyvybiškai svarbūs imuniteto stiprinimui – jie aprūpina organizmą skaidulomis, vitaminais ir bioaktyviais junginiais, kurie mažina chroninių ligų riziką ir stiprina odoje, gleivinėje bei žarnyne esančius apsauginius mechanizmus

Sveikata
Brusketos su Blanco figomis

Tobulam rudens užkandžiui - brusketos su Blanco figomis

Baltosios figos moksliškai žinomos kaip Ficus carica ir yra giminingos šilkmedžiui. Botaniniu požiūriu, kiekviena figa – ne vienas vaisius, o tūkstančiai mažų žiedų, susitelkusių į vieną struktūrą.

Receptai
Avokado-avinžirnių sumuštinis

Avokado ir avinžirnių sumuštinis - laimingam pilvui!

Šis sumuštinis – puikus būdas pasisotinti, pamaitinti žarnyno mikrobiotą skaidulomis, gauti ilgalaikės energijos ir įtraukti dar vieną augalinę kombinaciją į savo savaitės „30 augalų“ iššūkį.

Receptai
Ananasas

Skraidinti ananasai – ką reiškia paragauti tikro, sunokusio vaisiaus?

Skraidinti ananasai – tai šviežumo garantas. Jie surenkami, atrenkami ir oro transportu per kelias paras pasiekia Europą. Taip užtikrinama, kad ant jūsų stalo jie atsidurtų tokie pat švieži, lyg būtumėte juos patys nusiskynę Kosta Rikos plantacijoje.

Receptai
Mangų Mangas prieskonių mišiniai

4 prieskonių mišiniai – begalė skonių atradimų

Ar kada pagalvojote, kaip vienas nedidelis prieskonių maišelis gali pakeisti visą patiekalą? „Mangų mangas“ savo kelionę pradėjo nuo klasikinio gvakamolės prieskonių mišinio, o šiandien jų turime jau net keturis – kiekvienam skoniui ir nuotaikai.

Receptai
Mangų Mangas vynuogės

Odė skaniausioms vynuogėms pasaulyje

Atraskite šias ypatingas vynuoges ir sužinokite, kodėl Moyca ūkis laikomas vienu inovatyviausių vynuogių augintojų pasaulyje. Nuo Cotton Candy iki Muscat Beauty ir K3 – kiekviena vynuogė yra nedidelė, skani meilės ir rūpesčio dalelė.

Istorijos
Maya mangai

Kai Maya mangai sugrįžta į Lietuvą

Maya – ne tik skaniausi, bet ir pirmieji mūsų atsiskraidinti mangai. Todėl visada tampame truputį sentimentalūs. Maya sezonas primena, dėl ko ir kaip pradėjome burti šią dėl vaisių pakvaišusią bendruomenę.

Istorijos
Mangostanai

Skaniausias pasaulio vaisius? Susipažinkite - mangostanas!

Šiandien mangostanai auginami daugelyje atogrąžų kraštų, o Tailandas yra didžiausias jų augintojas pasaulyje. Taip pat reikšmingi tiekėjai – Indonezija, Malaizija, Vietnamas ir Filipinai. Nedideliais kiekiais jie auginami ir tropinėse Afrikos, Pietų Amerikos bei Australijos dalyse.

Istorijos
Corallo meliono rutuliukai su burrata ir traškiu prosciutto

Įspūdingo dydžio Corallo melionai ir ką su jais gaminti?

Kviečiame susipažinti su tikrais milžinais – Corallo rūšies melionais iš Sardinijos, Italijos. Kodėl milžinais? Nes vienas toks melionas svėrė kaip solidus arbūzas – apie 3 kg!

Receptai
Persikų kokteilis

Išskirtiniai kaulavaisiai ir gaivus persikų kokteilis

Mangų mangas šiuo metų laiku siūlo tikrą kaulavaisių šventę, nes asortimente apsigyvena: plokštieji nektarinai (platerinai), plokštieji persikai (paraguayo), abrikosai, raudonieji abrikosai, o kartais net ir retesni, įdomūs ICE rūšies persikai.

Receptai
Samba rūšies papaja

Samba papaja – tropikų saulė iš Brazilijos

Jau kelis metus Mangų mangas komanda džiaugiasi, galėdami į Lietuvą atvežti vieną nuostabiausių tropinių vaisių – Samba veislės papają, užaugintą po Brazilijos saule ir dabar pasiekiamą čia, Lietuvoje!

Istorijos
Rambutanas

Rambutanas – plaukuotas tropikų perlas

Ar kada nors pastebėjote mūsų rezervacijoje plaukuotus tamsiai raudonos, beveik bordo ar rudos spalvos kamuoliukus? Tai buvo rambutanas – vienas egzotiškiausiai atrodančių vaisių mūsų rezervacijoje! Iš vidaus vaisius primena ličį (iš tiesų, jie – giminaičiai), tad skonis irgi turi panašumų. Vis dėlto rambutanų kilmė, istorija ir maistinė vertė – unikali. Kviečiame susipažinti!

Istorijos
Drakono vaisius

Egzotiškasis drakono vaisius - kodėl jį visi taip mėgsta?

Drakono vaisius, dar vadinamas pitaja arba pitachaja, – tai tropinis vaisius, atrodantis lyg iš pasakos. Jo išorė – ryškiai rožinė arba geltona su žalsvomis „žvynuotomis“ ataugomis, o vidus nusėtas mažomis juodomis sėklomis.

Receptai
Mango ledai

Natūralus vasariškas desertas - mango ledai

Namie gaminti mango ledai ne tik atgaivina, bet ir suteikia energijos, nes juose dera vaisių šviežumas ir varškės baltymai.

Receptai
Datulės

Datulės - supermaistas iš dykumos

Datulės – tai ne tik natūralus saldėsis, bet ir tikras lobis mūsų organizmui. Datulės auginamos jau daugiau nei 6000 tūkstančius metų. Manoma, kad jos kilusios iš Persijos įlankos.

Sveikata
Brusketos su persikais ir jalapeno pipirais

Užkandis su persikais ir jalapeno pipirais

Pasiruoškit nustebti ir nustebinti kitus, nes šie sumuštinukai su saldžiais persikais ir jalapeno pipirais (ar paprika – kas čia žino, visi vadina juos taip, kaip jiems patogu) verčia iš kojų.

Receptai
Mangų Mango sultys

Susipažinkite - Mangų Mangas sultys ir HPP technologija

Kai susitinka pažangios technologijos ir prinokę, geriausi vaisiai, gimsta tikras gėris – šaltai spaustos, nepasterizuotos, natūralios vaisių sultys!

Istorijos
Vasariškos Panzanella salotos

Vasariškos Panzanella salotos su persikais ir trešnėmis

Tarp žodžių vasara ir panzanella salotos drąsiai galima dėti lygybės ženklą. Italija turi daugybę savybių, dėl kurių šią šalį labai lengva įsimylėti, tačiau jos maistas ir receptai – verti visų liaupsių. Šios salotos – ne išimtis. Tai dar viena priežastis pamilti Italiją.

Receptai
Gaivus citrinų limonadas

Amalfi citrinos: saulė stiklinėje

Pavasaris pagaliau parodė šiltesnę savo pusę – termometrai rodo +20 °C, o tai reiškia, kad žieminės striukės keliauja atostogauti į spintą. Gamta bunda, o kartu su ja – ir noras kažko gaivaus, lengvo, vasariško. Ir nėra nieko, kas geriau perteiktų šį jausmą nei stiklinė šalto, natūralaus citrinų limonado.

Receptai
Salotos su Tarocco apelsinais

Pavasario salotos su raudonaisiais Tarocco apelsinais

Salotų diena pas mus galėtų būti kasdien! Ypač kai prasideda geri orai ir šilto maisto norisi vis rečiau. Tuomet lengvumas ima vyrauti ne tik garderobo pasirinkimuose, bet ir virtuvėje.

Receptai
Sugar mini mangai

Maži, bet stebuklingi: mangai, kuriuos galima valgyti su žievele

Ar kada nors ragavote mangą, kurį galima valgyti su žievele, o jo skonis primena tropinį desertą? Susipažinkite su Sugar Mini mangais – mažais, bet nepaprastai saldžiais vaisiais, užkariaujančiais pasaulio mangų mylėtojų širdis.

Naujienos

Susipažinkite su Mangų Mango šeima

Mums - tai gerokai daugiau nei verslas. Per keletą metų pavyko suburti didelę skaniausių vaisių mėgėjų bendruomenę įvairiuose Lietuvos miestuose. Vaisių dalybose susitinkame kiekvieną savaitę, apsikeičiame šypsenomis, patarimais, receptais ir pastebėjimais. Turime nuostabią komandą, kuri deda visas pastangas, kad bendruomenė liktų patenkinta. O už viso to dar stovi geriausi augintojai ir partneriai iš viso pasaulio. Jiems esame be galo dėkingi. Už kiekvieno skanaus vaisiaus slepiasi nuostabūs žmonės ir jų istorijos. Tikimės, vieną dieną visi visi susirinksime į didžiulę šventę, kur galėsime susipažinti, pabendrauti, sužinoti ir tiesiog puikiai pasilinksminti. Mums - svajonė ne tik išsipildė, bet ir pranoko visus lūkesčius, tad pažadame ir toliau rūpintis, jog atostogų skonio niekada nepritrūktų.

Sekite mus
instagram ir facebook