Kaip pas mus atsirado obuoliai?

Kaip gimsta tobulas obuolys? Vieniems jis turi būti sultingas, kitiems – traškus, tretiems svarbiausia saldaus ir gaivaus skonio balansas. Cosmic Crisp – obuolys, kuris įkūnija visa tai ir dar daugiau. Jo atsiradimui prireikė dvidešimties metų kruopščių tyrimų, dviejų puikių obuolių veislių – Enterprise ir Honeycrisp – ir… truputėlio kosminės magijos.
Dabar šis premium klasės obuolys atkeliauja tiesiai iš Italijos, kad galėtumėte mėgautis nepriekaištingu traškumu ir sultingumu!
Kodėl Cosmic Crisp yra ypatingas?
- Išvaizda: spindinti, sodriai raudona odelė, nusėta smulkiomis žvaigždėtas naktis primenančiomis dėmelėmis - iš čia kilo ir pavadnimas - Cosmic.
- Tekstūra: nepakartojamas traškumas! Tvirtas ir standus minkštimas leidžia jausti malonų obuolio sultingumą kiekviename kąsnyje.
- Skonis: tobulas saldumo ir rūgštumo balansas, todėl tinka tiek užkandžiams, tiek kulinariniams eksperimentams.
- Aromatas: sodrus ir daugiasluoksnis – tropiniai vaisiai, citrusiniai akcentai, net užuominos į ananasus ir kivius.

Obuolys kiekvienai progai
Cosmic Crisp yra tobulas vaisius skirtingoms progoms. Jis puikiai tinka:
- Greitam užkandžiui – tiesiog atsikąskite ir mėgaukitės!
- Piknikui su draugais – šie obuoliai puikiai dera su sūriais ir riešutais.
- Gurmaniškiems patiekalams – iš jo galima ruošti salotas, desertus ar net gardžius užkandžius prie vyno.
- Šaltuoju sezonu – šis obuolys išlaiko puikų traškumą ir skonį ištisus mėnesius.
Kaip gimė šis obuolys?
Cosmic Crisp kelionė prasidėjo ūkyje, kur net du dešimtmečius natūraliu būdų buvo siekiama sukurti tobulą obuolio tekstūrą, skonį ir ilgaamžiškumą. Taip buvo sukryžmintos Enterprise ir Honeycrisp veislės.
Jo pavadinimas neatsitiktinis: „Cosmic“ – dėl mažyčių baltų dėmelių ant žievelės, primenančių žvaigždėtą dangų. „Crisp“ – dėl išskirtinio traškumo, paveldėto iš Honeycrisp obuolio.
Rezultatas? Obuolys, kuris kiekvieną kąsnį paverčia ypatingu potyriu.
Tai daugiau nei obuolys – tai Cosmic Crisp! Vos tik jo paragavę, suprasite, kad tai rimta konkurencija net ir geriausiems lietuviškiems obuoliams.
