Maži, bet stebuklingi: mangai, kuriuos galima valgyti su žievele

Egzotiniai mangai Lietuvoje
Pirma mango rūšis, nuo kurios viskas ir prasidėjo Mangų Mangas, yra MAYA. Tuo metu Maya mangai augo tik Nivaūkyje Izraelyje, šalia Galilėjos ežero, kurį vietiniai dar vadina jūra. Maya mangai – pasakiško skonio, ryškios spalvos odelės ir dar ryškesnės spalvos vidumi. Tai dieviškai skanūs mangai, kurių sezonas trunka vos kelias savaites ir mums, lietuviams, pačiu „nepalankiausiu“ metu – liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Kodėl nepalankiausiu? Tuo metu mūsų soduose prinoksta skaniausios vyšnios, uogos, daržovės ir vaismedžiai – mangai nebėra pirmasis vaisius, kurį renkamės tarp visų vietinių gėrybių.

Kai pirmą kartą atsivežėme mangų į Lietuvą, dar nežinojome, kad pasaulyje egzistuoja apie 1000 skirtingų mangų rūšių, iš kurių apie 350 auginamos komerciniais tikslais, t. y. pardavimui. Mes per metus atsivežame apie 20 skirtingų mangų rūšių. O prieš metus pirmą kartą atsivežėme ir Sugar Mini mangus iš Kolumbijos. Kas nuostabiausia – jų skonis labai primena MAYA mangą! Labai džiaugiamės, kad šiuo skoniu dabar galima mėgautis ne tik vasarą, bet ir balandžio–gegužės mėnesiais.
Susipažinkite su Sugar Mini mangiukais!
Ar kada nors ragavote mangą, kurį galima valgyti su žievele, o jo skonis primena tropinį desertą? Susipažinkite su Sugar Mini mangais – mažais, bet nepaprastai saldžiais vaisiais, užkariaujančiais pasaulio mangų mylėtojų širdis.

Kokia šių mangų istorija?
Manoma, kad Sugar Mini mangai atsirado Ispanijoje, kur medžiai klestėjo vasaros saulėje. Apie 1600 m. jūreiviai atgabeno mangų medžius į Ameriką ir kitus egzotiškus uostus, kartu su daugeliu veislių – tarp jų ir Sugar Mini. Šiandien šie miniatiūriniai mangai auga daugiau nei 16 šalių Europoje, Azijoje ir Amerikoje, tačiau ypatingą skonį jie įgauna būtent Kolumbijos Karibų pakrantėje, netoli Santa Martos. Ši vietovė pasižymi unikaliu mikroklimatu, kur tropiniai vėjai ir derlinga dirva sukuria idealias sąlygas šiam vaisiui. Sugar Mini mangai auginami natūraliai, nėra GMO, o jų derlius renkamas nuo balandžio iki rugsėjo.

Skonis ir tekstūra
Sugar Mini mangai išsiskiria ne tik dydžiu, bet ir skoniu. Jų minkštimas – raudonai geltonas, kvapnus ir sultingas, o cukraus kiekis siekia net 22 Brix vienetus – tai reiškia ypatingą saldumą. Skirtingai nei daugelis kitų mangų, šie neturi pluoštinės tekstūros, todėl yra itin malonūs valgyti.

Dėl savo mažo dydžio ir plonos, valgomos žievelės, Sugar Mini dažnai vadinami „pietų dėžutės mangais“. Jie puikiai tinka kaip sveikas užkandis vaikams ar suaugusiems – nereikia jų lupti ar pjaustyti. Nors mes visada rekomenduojame mangus lupti, būtent Sugar Mini galima valgyti su odele – tiesiog nuplaukite ir mėgaukitės!
Kur įsigyti?
Labai džiaugiamės, kad Sugar Mini mangų galima paragauti ir Lietuvoje - pas mus! Nuo pirmadienio juos galite rezervuoti www.mangumangas.lt.
Sugar Mini mangai ne tik skanūs, bet ir inovatyviai auginami - renkami rankomis, nedelsiant atšaldomi, o tai užtikrina jų šviežumą ir ilgesnį galiojimo laiką.