Receptai

Kalėdiniai sausainiai su aguonomis ir citrinomis

Citrininiai-aguoniniai sausainiai
Kalėdos - tai tokia nuostabi šventė, kuriai ruošiantis vartome įvairias kulinarines knygas ir ieškome receptų, kurie suteiktų dar daugiau magijos, ir namus pripildytų Kalėdine šiluma. Mes vieną tokių receptų radome ir kviečiame pasigaminti Jus! Aguoniniai citrininiai sausainiai kalėdų rytui prie karšto šokolado, kavos ar arbatos. Sviestinė tešla, citrinos gaivumas ir malonus aguonų traškumas šiuos sausainius paverčia tobulu pasirinkimu, kai per šventes norisi kažko saldaus.
Sausainiai su aguonomis ir citrinomis
Aguoniniai sausainiai Kalėdoms

Sausainiai su aguonomis ir citrinomis

10 min
Užtruks pasiruošti
15 min
Užtruks gaminti
6-8
Žmonėms

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių trynių
  • 70g cukraus miltelių
  • 2 a.š. 40% riebumo grietinės
  • šviežio rozmarino
  • 30g aguonų
  • 16g vanilinio cukraus
  • ½ citrinos žievelės
  • 125g tirpinto sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 300g kvietinių miltų
Aguoniniai-citrininiai sausainiai - ingredientai

Kaip gaminti?

Aguoniniai-citrininiai sausainiai - gaminimo eiga
  1. Didesniame inde gerai išplakame kiaušinio trynius ir cukraus miltelius. Sudedame grietinę ir išmaišome.
  2. Susismulkiname rozmariną ir sudedame į indą su išplakta kiaušinių ir grietines mase. Taip pat įdedame vanilinį cukrų, aguonas, tirpintą sviestą, druską ir įtarkuojame citrinos žievelę. Viską išmaišome.
  3. Po truputį į indą beriame miltus. Subėrus daugiau nei pusę, tešlą pradedame minkyti rankomis.
    1. Aguoniniai-citrininiai sausainiai - tešla
  4. Gautą miltų ritinį paliekame šaldytuve 30 min.
  5. Likusią miltų dalį naudojame sausainių formavimui. Iškočiojame tešlą ir turimomis formelėmis formuojame sausainius.
    1. Kalėdinių sausainių gamyba
  6. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Po 10 min. sausainius apverčiame.
    1. Žvaigždės formos kalėdiniai sausainiai
  7. Kalėdinei nuotaikai pagyvinti, sausainius dar galite apibarstyti cukraus pudra.
    Tobulo skonio kalėdiniai sausainiai