Receptai •
Kalėdiniai sausainiai su aguonomis ir citrinomis

Kalėdos - tai tokia nuostabi šventė, kuriai ruošiantis vartome įvairias kulinarines knygas ir ieškome receptų, kurie suteiktų dar daugiau magijos, ir namus pripildytų Kalėdine šiluma. Mes vieną tokių receptų radome ir kviečiame pasigaminti Jus! Aguoniniai citrininiai sausainiai kalėdų rytui prie karšto šokolado, kavos ar arbatos. Sviestinė tešla, citrinos gaivumas ir malonus aguonų traškumas šiuos sausainius paverčia tobulu pasirinkimu, kai per šventes norisi kažko saldaus.


Sausainiai su aguonomis ir citrinomis
- 10 min
- Užtruks pasiruošti
- 15 min
- Užtruks gaminti
- 6-8
- Žmonėms
Jums reikės:
- 2 kiaušinių trynių
- 70g cukraus miltelių
- 2 a.š. 40% riebumo grietinės
- šviežio rozmarino
- 30g aguonų
- 16g vanilinio cukraus
- ½ citrinos žievelės
- 125g tirpinto sviesto
- žiupsnelio druskos
- 300g kvietinių miltų

Kaip gaminti?

- Didesniame inde gerai išplakame kiaušinio trynius ir cukraus miltelius. Sudedame grietinę ir išmaišome.
- Susismulkiname rozmariną ir sudedame į indą su išplakta kiaušinių ir grietines mase. Taip pat įdedame vanilinį cukrų, aguonas, tirpintą sviestą, druską ir įtarkuojame citrinos žievelę. Viską išmaišome.
- Po truputį į indą beriame miltus. Subėrus daugiau nei pusę, tešlą pradedame minkyti rankomis.
- Gautą miltų ritinį paliekame šaldytuve 30 min.
- Likusią miltų dalį naudojame sausainių formavimui. Iškočiojame tešlą ir turimomis formelėmis formuojame sausainius.
- Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Po 10 min. sausainius apverčiame.
- Kalėdinei nuotaikai pagyvinti, sausainius dar galite apibarstyti cukraus pudra.



