Receptai •
Avokado ir avinžirnių sumuštinis - laimingam pilvui!

Vieniems naują pradžią simbolizuoja Naujieji metai, kitiems – rugsėjo pirmoji. Tai metas, kai norisi užsibrėžti tikslus, įkvėpti pokyčiams ir skirti daugiau dėmesio sveikesniems įpročiams. Ne išimtis ir mityba – juk ji tiesiogiai veikia mūsų savijautą, energiją bei nuotaiką.
Apie tai nuolat primena ir Tim Spector, vienas labiausiai cituojamų pasaulio mokslininkų, tyrinėjantis mikrobiomą. Jis ragina kiekvieną iš mūsų per savaitę suvalgyti bent 30 skirtingų augalų – į šį skaičių įeina ne tik daržovės ir vaisiai, bet ir žolelės, prieskoniai, ankštiniai. Kodėl? Kuo įvairesnė mityba, tuo laimingesnė ir stipresnė mūsų žarnyno mikroflora, o kartu ir imunitetas.

Todėl šiandien dalinamės paprastu, bet labai maistingu jo įkvėptu receptu – avokado ir avinžirnių sumuštiniu, kuris puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek pietums.

Avokado ir avinžirnių sumuštinis
- 10 min
- Užtruks pasiruošti
- 10 min
- Užtruks gaminti
- 1
- Žmonėms
Jums reikės:

Kaip gaminti?

- Į trintuvą sudėkite avokadą, graikišką jogurtą, česnaką, žiupsnelį druskos ir pipirų. Plakite iki vientisos masės.
- Atskirame inde sumaišykite avinžirnius, gautą avokado kremą, svogūnų laiškus ir petražoles. Sutraiškykite rankiniu grūstuvu, kol nebeliks stambių gabaliukų.
- Paskrudinkite duoną, užtepkite gautą masę ir uždėkite pomidoro griežinėlius.
- Pagardinkite papildomu žiupsneliu druskos ar pipirų – pagal skonį.
Maistinė vertė (vienam sumuštiniui, apytiksliai):
Šis sumuštinis – puikus būdas pasisotinti, pamaitinti žarnyno mikrobiotą skaidulomis, gauti ilgalaikės energijos ir įtraukti dar vieną augalinę kombinaciją į savo savaitės „30 augalų“ iššūkį. Skanaus!
