Receptai

Datulių duona su graikiniais riešutais ir šokoladu

Datulių duona receptas
Turbūt esat girdėję, ragavę ir patys namuose gaminę bananų duoną. O ar teko gaminti taip vadinamą „duoną“ iš datulių?
Datulės – ne tik gardus užkandis, kurį patogu pasiimti į darbą, mokyklą ar žygį. Jos puikiai tinka kepiniams, desertams, o kartais – tiesiog pasimėgauti šalia kavos ar arbatos puodelio. Mangų mangas asortimente visada rasi kelių skirtingų rūšių datules: dideles ir saldžias Medjoul datules arba karamelines, švelnios tekstūros Sukkari Soft datules.
Medjoul datulės

Kodėl verta įtraukti datules į savo mitybą?

  • Natūrali energija, kuri greitai atgaivina.
  • Skaidulos, padedančios virškinimui.
  • Mineralai – kalis, magnis, geležis ir varis – stipriems raumenims ir širdžiai.
  • Aminorūgštys, reikalingos baltymų gamybai ir raumenų atsistatymui.
  • Antioksidantai, saugantys ląsteles nuo senėjimo.
  • Ir, žinoma, natūralus saldumas, leidžiantis mėgautis be sąžinės graužaties.
O dabar – pats gardžiausias dalykas: receptas! Jame nėra pridėtinio cukraus, o riešutai ir šokoladas suteiks sodrų skonį ir malonią tekstūrą.
Datulių duona be pridėtinio cukraus

Datulių duona su graikiniais riešutais ir šokoladu

10 min
Užtruks pasiruošti
75 min
Užtruks gaminti
4-5
Žmonėms

Jums reikės:

  • 12 Medjoul datulių
  • 1 puodelio šilto pieno
  • 1 ¼ puodelio miltų
  • 2 šaukštų graikiško jogurto
  • 1 a. š. sodos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 2 saujų kapotų graikinių riešutų
  • Šiek tiek kapoto juodo šokolado (pagal skonį, tik nepadaugink 😉)
Datulių duona ingredientai

Kaip gaminti?

Datulių duonos gaminimo eiga
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Datules užpilkite šiltu pienu ir palikite 20 min., kad suminkštėtų. Tuomet sumalkite iki vientisos masės.
  3. Įmaišykite miltus, kiaušinius, kepimo miltelius, sodą ir graikišką jogurtą.
  4. Tešlą supilkite į kekso formą, viršų pabarstykite riešutais ir šokoladu.
    1. Datulių duonos gaminimas
  5. Kepkite 40–45 min., kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas.
Pačių skaniausių datulių ieškok www.mangumangas.lt/bakaleja arba pirmadieninėje rezervacijoje www.mangumangas.lt. Skanaus!
Datulių duona su graikiniais riešutais