Receptai •
Datulių duona su graikiniais riešutais ir šokoladu

Turbūt esat girdėję, ragavę ir patys namuose gaminę bananų duoną. O ar teko gaminti taip vadinamą „duoną“ iš datulių?
Datulės – ne tik gardus užkandis, kurį patogu pasiimti į darbą, mokyklą ar žygį. Jos puikiai tinka kepiniams, desertams, o kartais – tiesiog pasimėgauti šalia kavos ar arbatos puodelio. Mangų mangas asortimente visada rasi kelių skirtingų rūšių datules: dideles ir saldžias Medjoul datules arba karamelines, švelnios tekstūros Sukkari Soft datules.

Kodėl verta įtraukti datules į savo mitybą?
- Natūrali energija, kuri greitai atgaivina.
- Skaidulos, padedančios virškinimui.
- Mineralai – kalis, magnis, geležis ir varis – stipriems raumenims ir širdžiai.
- Aminorūgštys, reikalingos baltymų gamybai ir raumenų atsistatymui.
- Antioksidantai, saugantys ląsteles nuo senėjimo.
- Ir, žinoma, natūralus saldumas, leidžiantis mėgautis be sąžinės graužaties.
O dabar – pats gardžiausias dalykas: receptas! Jame nėra pridėtinio cukraus, o riešutai ir šokoladas suteiks sodrų skonį ir malonią tekstūrą.

Datulių duona su graikiniais riešutais ir šokoladu
- 10 min
- Užtruks pasiruošti
- 75 min
- Užtruks gaminti
- 4-5
- Žmonėms
Jums reikės:
- 12 Medjoul datulių
- 1 puodelio šilto pieno
- 1 ¼ puodelio miltų
- 2 šaukštų graikiško jogurto
- 1 a. š. sodos
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 2 saujų kapotų graikinių riešutų
- Šiek tiek kapoto juodo šokolado (pagal skonį, tik nepadaugink 😉)

Kaip gaminti?

- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Datules užpilkite šiltu pienu ir palikite 20 min., kad suminkštėtų. Tuomet sumalkite iki vientisos masės.
- Įmaišykite miltus, kiaušinius, kepimo miltelius, sodą ir graikišką jogurtą.
- Tešlą supilkite į kekso formą, viršų pabarstykite riešutais ir šokoladu.
- Kepkite 40–45 min., kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas.

Pačių skaniausių datulių ieškok www.mangumangas.lt/bakaleja arba pirmadieninėje rezervacijoje www.mangumangas.lt. Skanaus!
