Receptai •
Sausainiai su džiovintais mangais ir makadamijų riešutais

Dažnai geriausi atradimai gimsta iš drąsių, o kartais - ir netikėtų derinių. Esame įpratę prie klasikinių šokolado ir riešutų duetų, tačiau kartais verta paieškoti įdomesnių posūkių. Šis receptas yra būtent apie tai - apie pažįstamų skonių pavertimą kažkuo nauju ir intriguojančiu, nebijant eksperimentuoti. Riešutų ir šokolado saldumą maloniai papildo mangų saldžiarūgštės natos. Būtent šis netikėtas akcentas paverčia paprastus sausainius kur kas įdomesniais!
.webp)
Sausainiai su džiovintais mangais ir makadamijų riešutais
- 15 min
- Užtruks pasiruošti
- 160 min
- Užtruks gaminti
- 5-6
- Žmonėms
Jums reikės:
- 140g sviesto
- 95g šviesaus rudojo cukraus
- 110g baltojo cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- ½ arbatinio šaukštelio sodos
- ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- ¾ arbatinio šaukštelio rupios druskos (arba mažiau, jei naudojate smulkesnę druską)
- 130g kvietinių miltų
- 55g pilno grūdo kvietinių miltų
- 130g smulkintų saldintų džiovintų mangų
- 70–100g smulkintų makadamijų riešutų
- 110g balto šokolado gabaliukų (nebūtina, bet labai rekomenduojama)

Kaip gaminti?

- Dideliame dubenyje išplakite ištirpintą sviestą su abiem cukrų rūšimis, kol masė taps vientisa.
- Įmaišykite kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Tada suberkite druską, kepimo miltelius ir sodą - gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
- Įmaišykite abu miltų tipus. Kai tešla bus beveik vientisa (apie 90 %), suberkite po tris ketvirtadalius baltos šokolado, makadamijų riešutų ir džiovintų mangų. Maišykite, kol neliks sausų miltų ir viskas pasiskirstys tolygiai.
- Paskleiskite tešlą dubens šonuose ir dėkite į šaldytuvą ~30 min. atvėsti.
- Iš tešlos formuokite rutuliukus po ~45 g (apie 2,5 šaukšto). Ant viršaus uždėkite keletą šokolado ir riešutų gabalėlių.
- Palikite rutuliukus šaldytuve 1–2 val. (jei laikysite ilgiau – uždenkite).
- Kai sausainiai sukietės, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite 6–7 rutuliukus.
- Kepkite 6 min, tada apsukite skardą ir kepkite dar 6–7 min, kepimo viduryje lengvai pabelsdami skardą į stalviršį, kad sausainiai šiek tiek suplokštėtų.Kraštai turi būti vos auksiniai ir traškūs, o vidurys – minkštas.
- Palikite sausainius ant skardos kelioms minutėms, tada perkelkite ant grotelių, kad atvėstų.
- Kartokite su likusia tešla arba laikykite šaldytuve/šaldiklyje kitam kartui.

Skanaus!
