Receptai

Humusas su kariu ir mangais

Humusas su mangais ir kariu
Po mažu artėjant gražiausioms metų šventėms, su Jumis pradedame dalintis įvairiais receptais, kuriais galėsite papildyti šv. Kūčių ir šv. Kalėdų stalus. Visi dažniausiai renkamės tradicinius ir visiems gerai pažįstamus receptus, tačiau šiais metais nusprendėme šiek tiek paeksperimentuoti ir į patieklaus įtraukti daugiau egzotikos. Vienas iš tokių receptų - humusas su kariu ir mangais. Niekada nebūtume pagalvoję, kad šie skoniai taip nuostabiai dera tarpusavyje. Išbandėme ir dalinamės su Jumis!
Granatos vaisius
Humuso su mangais ir kariu receptas

Humusas su kariu ir mangais

10 min
Užtruks pasiruošti
20 min
Užtruks gaminti
8-10
Žmonėms

Jums reikės:

  • 400g virtų arba koncervuotų avinžirnių
  • 1 prinokusio mango
  • Žalios citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės (pagal skonį)
  • 1 šaukšto sezamų pastos (tahini)
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 arb.š. kario prieskonių
  • Žiubsnelio druskos
  • 1 šaukšto lukštentų granatų sėklų (papuošimui)
  • 1 šaukšto grūstų aguonų
  • Mėgstamų prieskoninių žolelių šakelių papuošimui
Humuso ingredientai

Kaip gaminti?

Humuso gaminimo eiga
  1. Į trintuvą sudedame avinžirnius, mango minkštimą, citrinos sulčių ir tarkuotą žievelę. Viską sutriname iki vientisos masės.
  2. Gautą masę atskirame inde sumaišome su sezamų pasta, alyvuogių aliejumi, aguonomis, kario prieskoniais ir druska. Viską gerai išmaišome.
  3. Gautą humusą sudedame į gražesnį indą, papuošiame granatų sėklomis bei prieskoninių žolelių šakelėmis.
Humusas su granatos sėklomis
Humusu mėgautis galite su daržovėmis, duona ar kitais, mėgstamais produktais. Mangų ir granatų galite rasti mūsų vaisių rezervacijoje kiekvieną pirmadienį www.mangumangas.lt. Skanaus!