Receptai •
Humusas su kariu ir mangais

Po mažu artėjant gražiausioms metų šventėms, su Jumis pradedame dalintis įvairiais receptais, kuriais galėsite papildyti šv. Kūčių ir šv. Kalėdų stalus. Visi dažniausiai renkamės tradicinius ir visiems gerai pažįstamus receptus, tačiau šiais metais nusprendėme šiek tiek paeksperimentuoti ir į patieklaus įtraukti daugiau egzotikos. Vienas iš tokių receptų - humusas su kariu ir mangais. Niekada nebūtume pagalvoję, kad šie skoniai taip nuostabiai dera tarpusavyje. Išbandėme ir dalinamės su Jumis!


Humusas su kariu ir mangais
- 10 min
- Užtruks pasiruošti
- 20 min
- Užtruks gaminti
- 8-10
- Žmonėms
Jums reikės:
- 400g virtų arba koncervuotų avinžirnių
- 1 prinokusio mango
- Žalios citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės (pagal skonį)
- 1 šaukšto sezamų pastos (tahini)
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 1 arb.š. kario prieskonių
- Žiubsnelio druskos
- 1 šaukšto lukštentų granatų sėklų (papuošimui)
- 1 šaukšto grūstų aguonų
- Mėgstamų prieskoninių žolelių šakelių papuošimui

Kaip gaminti?
.webp)
- Į trintuvą sudedame avinžirnius, mango minkštimą, citrinos sulčių ir tarkuotą žievelę. Viską sutriname iki vientisos masės.
- Gautą masę atskirame inde sumaišome su sezamų pasta, alyvuogių aliejumi, aguonomis, kario prieskoniais ir druska. Viską gerai išmaišome.
- Gautą humusą sudedame į gražesnį indą, papuošiame granatų sėklomis bei prieskoninių žolelių šakelėmis.

Humusu mėgautis galite su daržovėmis, duona ar kitais, mėgstamais produktais. Mangų ir granatų galite rasti mūsų vaisių rezervacijoje kiekvieną pirmadienį www.mangumangas.lt. Skanaus!