Receptai

Krevetės su mangų salsa

Mangų salsa ir krevetės
Kartais, vien pažiūrėjus į patiekalą, iš karto galime suprasti, kad būsime užburti jo skonio. Krevetės su mangų salsa - tikrai ne išimtis. Kupinas spalvų ir skirtingų, sodrių skonių, šis patiekalas atrodo paliečia visus mūsų skonio receptorius.
Krevetės su mangų salsa receptas
Saldžiarūgščio marinato prisirpusios krevetės, lėkštėje susitinka su saldžiu mangu, aitriąja paprika bei savitu skoniu pasižyminčia kalendra.
Krevetės su mangų salsa ingredientai

Krevetės su mangų salsa

10 min
Užtruks pasiruošti
60 min
Užtruks gaminti
3 - 4
Žmonėms

Jums reikės:

  • 400 g krevečių
Marinatui:
  • 1-2 a.š. aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • 3 smulkintų česnako skiltelių
  • 2 v.š. saldžiarūgščio padažo
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
Salsai:
  • 2 didelių mangų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 aitriosios paprikos
  • kalendros pagal skonį
  • citrinos pagal skonį

Kaip gaminti?

Krevetės su mangų salsa gaminimo eiga

Gaminimo eiga:

  1. Nuvalytas krevetes sumaišome su aliejumi, druska, smulkintu česnaku, saldžiarūgščiu padažu, citrinos sultimis bei rūkytos paprikos milteliais. Paliekame marinuotis bent 40 min.
  2. Pasiruošiame salsą. Smulkiais, kubelio formos gabaliukais supjaustome mangus, susimulkiname raudoną svogūną, aitriąją papriką ir kalendrą. Viską sudedame į indą, užpilame citrinos sulčių ir išmaišome.
  3. Krevetes suveriame ant medinių iešmelių ir kepame ant įkaitintos keptuvės 4 min. Praėjus 2 min. apverčiame.
  4. Iškepusias krevetes patiekiame su mangų salsa.
Skanaus!