Receptai •
Krostini su avokadais ir avinžirniais

Kiek įvairiausių patiekalų galime sugalvoti su avokadu - nuo desertų, iki salotų, sumuštinių, garnyrų… Sąrašą galime tęsti ir tęsti. Taip yra dėl to, kad avokadas iš tiesų yra unikalus. Pirmiausia ir tikriausiai svarbiausia - jis pasižymi savo maistine verte. Avokadas yra gerųjų riebalų šaltinis bei gausus vitaminų K, E, B6, folio rūgšties (B9), B5.
Jis taip pat išsiskira savo švelniu skoniu ir natūraliai sviestine tekstūra, kuri lengvai susimaišo su įvairiais ingredientais. Todėl avokadas puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams.
Vienas iš užkandžių, kur avokadas dera idealiai - krostini su avinžirniais ir saulėje džiovintais pomidorais, kuris taip pat puikiais tiks Jūsų šventiniam stalui.

Krostini su avokadais ir avinžirniais
- 5 min
- Užtruks pasiruošti
- 20 min
- Užtruks gaminti
- 8 - 12
- Žmonėms
Jums reikės:
- 1 prancūziško batono
- 2 avokadų
- 250 g garuose virtų arba konservuotų avinžirnių
- 3 šaukštų konservuotų kukurūzų
- šviežių petražolių (pagal skonį)
- citrinų sulčių (pagal skonį)
- 7 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. česnako miltelių
- 1 a.š. raudonosios rūkytos paprikos miltelių
- druskos bei pipirų pagal skonį

Kaip gaminti?

- Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis, patepame alyvuogių aliejumi, užberiame druskos bei pipirų. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kol riekelės lengvai apskrus.
- Į dubenėlį sudedame avokadą, avinžirnius bei užpilame alyvuogių aliejaus. Viską sutriname šakute.
- Į gautą avokado masę sudedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, petražoles ir konservuotus kukurūzus.
- Suberiame česnako bei rūkytos paprikos miltelius, įpilame citrinos sulčių ir pagardiname druska bei pipirais. Viską gerai išmaišome.
- Gautą užtepėle uždedame ant paskrudinto batono riekelių.



