Receptai

Pyragas su kalėdinėmis uogienėmis

Pyragas su kalėdinėmis uogienėmis
Gruodis prasideda tada, kai namai prisipildo kalėdinių kepinių aromato. Tirpstančio sviesto, cinamono, gvazdikėlių kvapas akimirksniu sukuria šilumą ir tą nepakartojamą namų jausmą. O tokiai nuotaikai sukurti turime tobulą receptą - paprastą, patikimą ir be galo gardų. Ypač kai jį gaminate su mūsų pačia kalėdiškiausia Mangų mangas uogiene!
Ši riboto leidimo kalėdinė uogienė, sukurta kartu su šeimos verslu „Nuogiene“, - tikra žiemos skonio esencija. Rinkinyje rasite du specialius skonius:
  • Mangų ir apelsinų uogienę su kardamonu, cinamonu ir vanile,
  • Braškių ir spanguolių uogienę, pagardintą cinamonu ir gvazdikėliais.
Kalėdiniai uogienių rinkiniai
Uogienės visiškai natūralios - be pektino, be tirštiklių, be skonio stipriklių ar bet kokių nereikalingų priedų. Tik vaisiai, kalėdiniai prieskoniai, švelnus cukraus kiekis (gerokai mažesnis nei daugumoje komercinių uogienių) ir, žinoma, daug meilės
Pakvieskime Kalėdas į savo namus!
Pyragas su kalėdinėmis uogienėmis
Pyragas su kalėdinėmis uogienėmis ingredientai

Pyragas su kalėdinėmis uogienėmis

10 min
Užtruks pasiruošti
90 min
Užtruks gaminti
4-5
Žmonėms

Jums reikės:

Uogienei:
  • ~250 g Mangų mangas kalėdinės uogienės - tinka bet kuris iš dviejų skonių. Išbandėme abu ir kiekvienas savitai puikus!
Tešlai:
  • 125 g kambario temperatūros sūraus sviesto
  • 125 g granuliuoto cukraus
  • ~¼ a. š. (apie 1 g) smulkios jūros druskos
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 200 g kvietinių miltų (all-purpose)
  • 50 g pilno grūdo arba įprastų avižinių dribsnių (rolled oats)

Kaip gaminti?

Pyragas su kalėdinėmis uogienėmis gaminimo eiga
  1. Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų, vanilę ir druską. Gerai ištrinkite šakute, kol masė taps vientisa.
  2. Suberkite miltus ir maišykite, kol neliks sausų miltų gumulėlių.
  3. Kepimo formą (20 × 20 cm arba ~8 × 8″) išklokite kepimo popieriumi.
  4. Iš tešlos atskirkite ~300 g ir tolygiai paskleiskite formos dugne - tai bus pagrindas.
  5. Ant pagrindo užtepkite pasirinktą uogienę.
  6. Likusią tešlos dalį sumaišykite su avižiniais dribsniais. Rankomis sutrupinkite ir paskleiskite ant uogienės.
  7. Kepkite 30 min. 180 °C., tuomet apsukite formą 180° ir kepkite dar 30 min., kol viršus gražiai parus, o uogienė ims lengvai burbuliuoti.
  8. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti iki kambario temperatūros. Tik tada pjaustykite.
Skanaus!
Kalėdinis pyragas