Receptai •
Skraidinti ananasai – ką reiškia paragauti tikro, sunokusio vaisiaus?

Visai neseniai komandoje užvirė diskusija – koks vaisius yra tas, kurio daugiau niekada nebenorėtume pirkti parduotuvėje? Beveik vienbalsiai sutarėme: ananasas! Ir tikrai – kai paragauji sunokusio, sultingo ananaso, atskraidinto tiesiai iš tropikų, supranti, kad iki tol nebuvai ragavęs tikro ananaso skonio. Kad tokie vaisiai pasiektų mūsų namus Lietuvoje, jie privalo keliauti lėktuvu – tik taip užtikrinamas jų šviežumas ir natūralus saldumas.

Kai į rankas paimame Del Monte Gold® ananasą, laikome ne tik vaisių – tai kruopštaus darbo, tropinės gamtos ir dešimtmečių patirties vaisius. Būtent Kosta Rika laikoma jų tikraisiais namais. Čia auksu spindinčios plantacijos driekiasi po tropiniu dangumi, o klimatas su švelniu karščiu ir dažnais, trumpais lietučiais kuria idealias sąlygas šiam vaisiui augti. Beje, ar žinojote, kad Havajuose vietiniai smulkų lietų/dulksną vadina „pineapple juice“?
Kaip auginami ananasai Kosta Rikoje
Ananasų auginimas – tai kantrybės ir priežiūros menas. Kiekvienas vaisius noksta apie 14–18 mėnesių, kol pasiekia tobulą brandą. „Del Monte“ plantacijose vaisiai skinami tik tada, kai natūraliai įgauna savo auksinį atspalvį. Jie kruopščiai atrenkami rankomis, kad ant jūsų stalo atkeliavęs vaisius būtų tobulos kokybės.

„Del Monte“ – tai viena didžiausių vaisių ir daržovių tiekimo įmonių pasaulyje, gyvuojanti jau daugiau nei šimtmetį. Bendrovė garsėja ne tik išskirtiniais vaisiais, bet ir tvarumo praktika: didelė dalis ananasų iš Kosta Rikos yra sertifikuoti kaip Sustainably Grown®, o tai reiškia atsakingą požiūrį į aplinką, darbuotojus ir vietines bendruomenes.
Kodėl jie ypatingi?

Skonis, atkeliaujantis iš tropikų per kelias valandas
Skraidinti ananasai – tai šviežumo garantas. Jie surenkami, atrenkami ir oro transportu per kelias paras pasiekia Europą. Taip užtikrinama, kad ant jūsų stalo jie atsidurtų tokie pat švieži, lyg būtumėte juos patys nusiskynę Kosta Rikos plantacijoje. Užsakyti skraidintus, saldžius ir tropikų skonio kupinus ananasus galite mūsų pirmadieninėse rezervacijose www.mangumangas.lt

Jau žinome, kad skaidinti ananasai yra tobuli valgant juos šviežius, bet ar teko kada nors ragauti ananasą su aitriųjų paprikų dribsniais? Išbandėme sluoksniuotos tešlos sumuštinukus su ananasu, čili dribsniais, vytintu kumpiu ir nebijome garsiai pasakyti – skonis tikrai nustebino! Ananasas suteikia saldumo, vytintas kumpis – sūrumo, o aitriųjų paprikų dribsniai, atrodo, pažadina visus likusius skonio receptorius. Kviečiame išbandyti!

Sumuštinukai su ananasu, kumpiu ir prieskoniais
- 20 min
- Užtruks pasiruošti
- 20 min
- Užtruks gaminti
- 4
- Žmonėms
Jums reikės:
- sluoksniuotos šaldytos tešlos
- skraidinto ananaso iš Kosta Rikos
- rudojo cukraus
- aitriųjų paprikų dribsnių
- plaktos kiaušinio masės
Kaip gaminti?

- Ananasą supjaustome žiedeliais; tam galite naudoti sausainių formeles arba specialią ananaso pjaustyklę
- Iš sluoksniuotos tešlos išspaudžiame formeles, šiek tiek didesnes už ananaso žiedelius
- Ant kepimo popieriaus pabarstome 2 žiupsnius rudojo cukraus, šiek tiek aitriųjų paprikų dribsnių, uždedame ananasą ir jį užklojame tešlos formelėmis
- Viską patepame plaktu kiaušiniu ir kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~20 min.
- Atvėsusius sumuštinukus pagardiname vytintu kumpiu
Patarimas: jeigu mėgstate saldžiau, cukraus galite dėti apie 1 a. š., kad ananaso žiedeliai labiau karamelizuotųsi. Skanaus!
