Receptai •
Traškios bulvės su česnaku ir rozmarinu

Lietuviškas bulves mylime visa širdimi ir žinome, kad mūsų krašte užaugintos – pačios skaniausios. Tačiau turime pripažinti, jog prancūzai yra tokie pat bulvių gerbėjai kaip ir mes! Jie tiesiog dievina jas naudoti savo klasikiniuose patiekaluose. Būtent Prancūzijoje galima rasti išskirtinių veislių bulvių, kurios dėl savo skirtingų tekstūrų ir savybių idealiai tinka vis kitokiems receptams.
Vasarį, dalyvaudami vaisių ir daržovių parodoje Vokietijoje, susipažinome su prancūzais, kuriems bulvės – ne mažiau svarbios nei mums. Tad nusprendėme išbandyti keletą ypatingų veislių ir pasidalinti jomis su jumis.
- Bintje – krakmolinga, puikiai tinka bulvytėms fri ir košei.
- Charlotte – išlaiko formą, todėl ideali salotoms, troškiniams ir kepimui.
- Europa – dažnai naudojama traškučiams ir bulvytėms fri gaminti.
- Franceline – neištyžta, todėl puikiai tinka tiek kepimui, tiek virimui.
- Gourmandine – dažnas pasirinkimas garnyrams, keptoms bulvėms ar troškiniams.
O dabar metas receptui – traškioms, orkaitėje keptoms bulvėms su česnaku ir rozmarinu!

Traškios orkaitėje keptos bulvės su česnaku ir rozmarinu
- 10 min
- Užtruks pasiruošti
- 60 min
- Užtruks gaminti
- 4
- Žmonėms
Jums reikės:
- Bintje bulvių
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus
- Kelių česnako skiltelių
- Šakelės šviežio rozmarino
Kaip gaminti?

- Bulves nuskuskite, supjaustykite į 8 dalis ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
- Kol bulvės verda, keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkintą česnaką ir rozmariną.
- Nupilkite vandenį, palikite bulves šiek tiek nugaruoti.
- Sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos, supilkite aliejų su česnaku ir rozmarinu, gerai išmaišykite.
- Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol taps gražios auksinės spalvos.
Skanaus!